keskiviikko 19. elokuuta 2009

Iltasiivouksen ihme

Pakko tunnustaa. Repsahdus. On ollut muka kiire. Uudet tavat eivät ehtineet juurtua rutiineiksi ja emme jaksaneet ponnistella. Tässä kodin keskeisimmät paikat illalla, kun lapset olivat kaadettu peteihin.





Jo vuosi sitten tuskastelimme kaaoksen keskellä. Otimme käyttöön iltasiivous-rutiinin, joka on lähes moitteettomasti toiminut VUODEN!! Iltasiivouksen pääperiaatteita ovat yhteinen kärsimys sekä päivän sotkujen suurpiirteinen raivaaminen. Kun porsaat on saatettu nukkumaan, joko Hanhi tai Hirvi päästää ilmoille siivouskutsun, joka velvoittaa molempia aloittamaan työn. Jaamme keskenämme siivottavat huoneet (tällä kertaa Hanhen vastuulla olivat eteinen, makuuhuone, olohuone ja Hirvellä puolestaan keittiö ja pyykit). Useasti sovimme myös minimiaikarajasta (nyt 1 h).

Tässä tämänkertaisen iltasiivouksen tulos:






Iltasiivous on tehokasta: 2 aikuista x 1 h x 7 = 14 siivoustuntia viikossa
tai yleisemmin 2 aikuista x 30 min x 7 = 7 t siivousta viikossa.

Koska kaaoksenraivaus on myös pois parisuhteen vähäisestä laatuajasta, yritämme korvata sitä pussaamalla/hipaisemalla/puristamalla toista takamuksesta ohi kulkiessamme.

Iltasiivous ei yksin ratkaise sotkuisen kodin ongelmaa. Laistamme siitä lähes poikkeuksetta silloin, kun toinen meistä on poissa illan. Se lisää kodin viihtyvyyttä vain muutamalla tunnilla vuorokaudessa, koska koti räjähtää taas heti aamulla ja suurimman osan päivästä elämme.. juuri siinä...

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy myöntää, että tämä on näppärä blogi. Joka kerta kun tänne on tullut kirjoitus jostain edistyksestä / siivouksesta, on ollut pakko pistää joku paikka omasta kämpästäkin kuntoon.

--J

Niina kirjoitti...

Rakastan ennen-jälkeen juttuja! Lisää tätä!

Hulta kirjoitti...

Vautsi me ei olla ainuita ihana blogi:)

Sotkuholisti kirjoitti...

Oodottelen kovasti uusia postauksia. Tähän on niin helppo samaistua:-)

Sotkuholisti kirjoitti...

Ehkä odottajan kärsivällisyys vielä joskus palkitaan :-) Jos vielä käytte täällä piipahtamassa, käykää blogissani, siellä on teille jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Tää on hauska blogi. Olisipa mukavaa jos vielä heräisi henkiin. Samaistuminen on niin helppoa...

terkuin muuan mamma pohjoisesta

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin olisi ihana lukea lisää oivalluksistanne arjen keskellä!!!

Kevätterveisin Eija

Lähetä kommentti