sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Donna Smallin: Koti siistiksi - 500 vinkkiä tavarapaljouden taltuttamiseen

Kyllä. Meillä on siisteysongelma. Myönnämme. Sottapytyiksi leimautuminen kuitenkin pelottaa ja joudummekin käyttämään peitenimiä Hanhi ja Hirvi. Kynnys mennä AS- eli anonyymit sotkijat-ryhmään on korkea. Kokeilemme ihmeitä tekiviä amerikkalaisia itsehoito-oppaita. Ensiksi etsimme vastauksia Donna Smallinin 'Koti siistiksi'- kirjasta.

Koti siistiksi on siivousopas kiireiselle ihmiselle. Kirja esittelee ohjelman, jonka avulla epäjärjestys taltutaan ja tilalle saadaa selkeyttä, vähän kerallaaan. Kirja on pyritty tekemään nopealukuiseksi ja jokaisellla sivulla onkin 1-3 ohjetta "ranskalaisin viivoin". Monet ohjeet ovat nopeasti tai jopa minuutissa toteutettavissa. Kirja perustuukin ajatukselle, että järjestyksen luominen ja ylläpitäminen tapahtuu pienin mutta suunnitelluin askelin, esimerkiksi laatikko päivässä, kymmenen minuuttia kerrallaan.

Opas on jaettu kahteen osioon. Järjestyksen luominen ja järjestyksen ylläpitäminen. Kirjassa kannustetaan voimallisesti luopumaan turhasta tavarasta ja amerikkalaiseen tapaan kertoo vähäosaisten ehkä iloisevan sinun kierrättämästäsi tarpeettomasta hyödykkeestä. Lukemattomia vinkkejä löytyy myös siihen, miten järjestää tärkeät paperit, keittiön tavarat, kengät ja miten tyhjästä nyhjästään lisää säilytystilaa.

+ Toimivia käytännön vinkkejä tavaroiden säilytykseen ja organisointiin
+ Sai siivomisen kuulostamaan helpolta 'pikkunakkien' hoitamiselta
+ Yllättävän hyvin sovellettavissa suomalaiseen kotiin.
+/- Itsestään selvyydet. Positiivisia käytäntöjä vahvistava vaikutus, mutta idioottimaisuuksiakin joukossa 'leikkauta kampaus, jonka muotoiluun ei kulu aikaa'... Toisaalta, vaikka monet asiat ovat itsestään selvyyksiä, niin me sitten emme toteuta niitä?

- Vähän kuin olisi Niksi-Pirkkaa lukenut. Irrallisia vinkkejä toisensä perään eikä koherenttia tekstiä muualla kuin lukujen alustuksessa.
-Edellisestä johtuen hankala lukuinen vaikka tarkoitus oli varmasti päinvastoin.
- Tsemppaus ja motivaatio osa muistutti Painonvartijoiden nostatusta...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö blogiin saa laskuria? Olisi kiva tietää lukijamääristä.

Hirvi kirjoitti...

Nyt on Kävijälaskuri tuossa oikealla, ainakin jotain suuntaa antanee kävijöistä...

Lähetä kommentti