maanantai 13. heinäkuuta 2009

Sukkasieppari

Hanhi ja Hirvi ovat jo vuosia käyttäneet mustia sukkia siitä syystä, että parillisten sukkien löytäminen on vaivalloista ja aikaa vievää. Pikkuporsaiden sukat ovat sitäkin kirjavampia. On raitaa, palloa, nallepuhia, pöllöä, sydäntä, liukuestettä. Parit eksyvät toisistaan riisuuntumisvaiheessa - oikea sukka löytää tiensä pesukoneeseen, vasen joutuu viikoiksi sängyn alle. Kun sängynalus siivotaan ja vasen kappale löydetään, oikea sukka on jo porsaan jalassa toisen parittoman sukan kaverina.

Tähän ongelmaan keksimme ratkaisun viime talvena. Sukkasieppari löytää sukat, jotka kulkevat toisinaan omia polkujaan. Kun kodista/pyykistä löytyy pariton sukka, se kiinnitetään sukkasieppariin. Se kiikkuu siepparissa niin kauan, kunnes sen pari löytyy kosmoksesta. Sukat yhdytetään ja siirretään sukkakoriin käytettäväksi.

Sukkasieppariin tarvitset:
-kuminaunaa/narua
-pyykkipoikia, joissa on reikä päässä
-nauloja/taulukoukkuja.

Pujota pyykkipojat kuminauhaan. Lyö taulukoukut seinään/vaatekaapin oven sisäpuolelle. Kiinnitä kuminauha taulukoukkuihin. Tee ja kiinnitä niin monta siepparia kuin tarvitset.

3 kommenttia:

Täti kirjoitti...

Jos kuvassa näkyvät sukat ovat todella kaikki parittomia (sitä ylärivin yhtä paria lukuunottamatta), pikkuporsailla ei taida juuri olla parillisia sukkia käytössään...

Kiva blogi, keep it up!

Hanhi kirjoitti...

Höp. Tuo on vanha kuva, tällä hetkellä siepparissa on tuplasti sukkia. Mutta, eipä kesällä muksut paljon sukkia tarvitsekaan :)

Tuttu porsas Turusta kirjoitti...

Meillä lapset alkoivat keväällä käyttää usein tahallaan eri parin sukkia. Sukkaparejakin on aika paljon, mutta ottivat mieluummin parittomat. Ehkä päiväkodissa joku sovinnaisempi hoitotäti sai siitä kahvit väärään kurkkuun, mutta mitä noilla pareilla oikeastaan väliä. Jos ei oteta huomioon meidän vanhempien kaipuuta harmoniaan...

Lähetä kommentti