lauantai 11. heinäkuuta 2009

Lähtölaskenta hyvään arkeen.

Taas se tapahtui. Räjähdys. Tavaroita lattioilla, sohvalla, tuoleilla, kaappien päällä. Ruuan tähteet tarttuivat keittiössä kantapohjiin.Eteisessä epämääräinen kasa kasseja ja nyssyköitä. Tai ollaanpas nyt tarkkoja: kolme puolitäyttä muovikassia, kaksi kangaskassia, putkikassi, rinkka ja jokainen nyssykkä oli sylkenyt osan sisällöstään jo lattialle. Puhtaat ja likaiset vaatteet lattioilla näyttivät reitin, missä räpylät, kaviot ja sorkat olivat vuorokauden aikana liikkuneet.

Vielä vuorokausi sitten kodissa oli mukavaa. Saavuimme reissusta siivottuun kotiin. Lattiapinta oli näkyvissä, pöytäpinnat puhtaina ja tavarat olivat paikoillaan. Kehuimme itseämme tyylikkäästä reissuun lähdöstä ja ylistimme, miten mukavaa oli tulla kotiin, jossa eivät roskikset haise.

Iloa kesti vain hetken. Rentouduimme. Elimme elämää. Ja illalla itkimme kaaosta ja siivosimme 1,5 tuntia saamatta kotia edes lähtöpisteeseen.

Me emme vain osaa pitää kotia siistinä. Ja paino sanalla OSAA. Emme ole laiskoja mutta perheestämme puuttuu tieto ja taito. Käytämme melkoisesti aikaa kodinhoitoon, silti siisteys ei näy eikä pysy.

Siisteys ei ole meille itseisarvo mutta se helpottaisi elämää. Nykyisellään paniikki iskee joka kerta, kun vieraat ilmoittavat tulostaan. Uloslähdöt ovat kaoottisia, kun kenkiä etsitään olohuoneesta, avaimia sängynalta ja lompakko on piilossa tiskipöydän astiapinojen takana. Iltaisin Hanhen ja Hirven yhteinen soidinaika kuluu kaikenlaisten jätösten korjaamiseen.

Tilanteeseen on tultava muutos. Aiomme selvittää toimivan ja helpon arjen mysteerin. Mekin haluamme asua kodissa sikolätin sijaan sekä iloita yllätysvieraista. Tämä blogi on tutkimus ja projekti. Aiomme haastatella siistejä ihmisiä, silmäillä toimivia koteja sekä turvautua kirjalliseen materiaaliin tiedonhankinnassa. Toivomme myös lukijoiltamme hyväksi havaittua ideoita ja neuvoja, jotka auttaisivat meitä ja muita arjenhallintaongelmaisia kohti helpompaa elämää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan suoraan meidän kodista tuo kuvaus. Mielenkiinnolla jään odottamaan miten tämä kehittyy ja josko täältä löytyisi apua meidänkin kaaokseen. Onnea matkaan! -Kaisa-

Niina kirjoitti...

Jee, jee. Minä ryhdyn heti teidän lukijaksi!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava blogi :) Heti löytyi muutamia tuttuja ongelmia. Innolla seuraan projektin kehitystä! -Sanna-

Lähetä kommentti