maanantai 13. heinäkuuta 2009

Viikon pähkinä: Kulmakaapin kirous

Viikon pulmapähkinä on pieni epäkohta kodissamme, joka on todennäköisesti ratkaistavissa pienellä vaivalla, mutta aiheuttaa päivittäin suunnatonta haittaa. Pyrimme ratkaisemaan ongelman aina viikon sisällä ja pohdinta-aikana otamme mielellämme ratkaisuehdotuksia vastaan.

Yksi Hirven arkkivihollisista kotona on tämä keittiön kulmakaappi. Periaatteessa kaikki on kunnossa, joka hyllylle on määrätty oma tehtävänsä. Ylähyllyllä ovat lääkelaatikot, toisella kertakäyttöastiat, kolmannella hyllyllä lojuvat foliot, kelmut jne. Mutta...
Pakastusrasioiden yhteiskunta elää omaa elämäänsä. Rasiapopulaatio kaapissa kasvaa syksyn mittaan ja niille raivattu tila täyttyy jouluun mennessä. Tammikuusta lähtien rasioita tungetaan muilla hyllyilla oleviin koloihin, mikä puolestaan vaikeuttaa muiden kaapissa olevien tavaroiden käyttöä. Maaliskuussa rasiat tipahtelevat lattialle joka kerta, kun kaapin ovi avataan. Säilytystila loppuu auttamattomasti kesken. Myös muut kaapissa asuvat, ruuansäilytykseen tarkoitetut erikokoiset ja -näköiset muoviastiat tuottavat harmia. Niiden käyttö kun edellyttää yhteensopivien kansien löytämistä, mikä on taas aivan mahdotonta pakasterasioiden täyttämästä kaaoksesta.

Tämän viikon pulmapähkinän tehtävänanto on seuraava: Kuinka pakata säilytys- ja muovirasiat ja niiden kannet kaappiin loogisesti,vähän tilaavievästi ja niin, että sekä rasioiden kaappiinlaitto että käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta.

2 kommenttia:

Kaapin henki kirjoitti...

Tiukka standardisointi auttaa tähän ongelmaan. Ainoastaan maksimissaan kolme erilaista rasiatyyppiä hyväksytään tähän varastotilaan, ja kaikki epämääräiset rasiantekeleet joko siirretään pikkuhiljaa muihin hommiin (työkalukaappiin ruuvilaatikoksi, tai lahjoitetaan naapurille kekseineen) tai poistetaan muonavahvuudesta tai otetaan käyttöön pakastusta varten.
Kolmen eri tyypin kannetkin pysyvät hyvässä järjestyksessä siinä vieressä, ja itse rasiat nätissä nipussa.

Hirvi kirjoitti...

Kulmakaappia kauhistellessa tulin jo siihen tulokseen, että aion häätää sieltä kaikki muut paitsi yhdentyyppiset rasiat, nimittäin Orthexin Jäänallet. Ne ovat joka tapauksessa parhaita ja kestävimpiä plus niitä on meillä tällä hetkellä eniten. Varsinkin anopin suosimat ohuet rasianlärpäkkeet tai niiden kannet rapsahtavat rikki jo yhden pakastuskerran jälkeen.

Lähetä kommentti